Language

Gamma solarna torba

Gamma solarna torba je mobilni generator električne energije.

Gamma solarna torba služi kao dodatni izvor energije za napajanje prijenosnih uređaja kao što su pametni telefoni, tableti, MP3 player, GPS lokatori i sl. Kao izvor energije, Gamma solarna torba koristi snažnu 6000 mAhLiPo bateriju koja može i do nekoliko puta produljiti vrijeme rada vašeg prijenosnog uređaja. Produljenje vremena rada prijenosnog uređaja varirat će u ovisnosti o potrošnji prijenosnog uređaja.

Bateriju Gamma solarne torbe možete puniti pomoću isporučenog zidnog adaptera, a uz ugrađene solarne panele baterija se može i konstantno nadopunjavati.

Intenzitet nadopunjavanja baterije torbe putem solarnih panela ovisi o svjetlosnim uvjetima. Za maksimalni učinak potrebno je solarne panele izložiti direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Ugrađeni solarni paneli su vodootporni, otporni na ogrebotine i na UV zračenje.

 

Osnovne upute­

Kako bi se osigurala kompatibilnost Gamma solarne torbe s većinom prijenosnih uređaja na tržištu, za spajanje prijenosnog uređaja na Gamma solarnu torbu predviđen je standardni USB priključak koji se nalazi unutar torbe.

Na spomenuti priključak možete spojiti svoj prijenosni uređaj putem USB kabela za napajanje koji ste dobili sa svojim prijenosnim uređajem.

 

Solarni paneli

Solarni paneli služe za nadopunjavanje baterije Gamma solarne torbe. Ugrađeni solarni paneli su lagani, vodootporni i otporni na UV zračenje. Kako biste osigurali maksimalnu učinkovitost solarnih panela, panele je potrebno izložiti direktnoj sunčevoj svjetlosti.

 

Baterija

Gamma solarna torba koristi 5000 mAh LiPo bateriju koja može i do nekoliko puta produljiti vrijeme rada vašeg prijenosnog uređaja. Bateriju Gamma solarne torbe možete puniti pomoću isporučenog zidnog adaptera ili nadopunjavati korištenjem ugrađenih solarnih panela.

Ako uređaj ne koristite dulje vrijeme provjerite razinu napunjenosti baterije. Poželjno je bateriju napuniti i isprazniti barem jednom u mjesec dana. Želite li pohraniti svoju torbu na duže vrijeme da biste sačuvali učinkovitost baterije, napunite je 50% te je tako pohranite na tamno mjesto.

Vrhunska kvaliteta baterija u našem proizvodu osigurava vam dugotrajno korištenje i mnogo ciklusa punjenja. Ako se baterija u cijelosti napuni prije sljedećeg pražnjenja, povećava se broj mogućih ciklusa punjenja.

Pridržavate li se svih uputa za korištenje možete iskoristiti maksimalni životni vijek ugrađene baterije.

U slučaju nejasnoća ili problema zatražite pomoć proizvođača putem online podrške.

 

INDIKATOR NAPUNJENOSTI BATERIJE

Indikator napunjenosti baterije nalazi se u desnom donjem kutu torbe. Indikator se sastoji od 4 LED diode koje pokazuju razinu napunjenosti baterije. Kada je baterija napunjena sve lampice na indikatoru su upaljene. Kada su sve lampice ugašene, torbu treba ponovo staviti na punjenje ili izložiti jakoj sunčevoj svjetlosti.

 

PUNJENJE TORBE POMOĆU ZIDNOG ADAPTERA

Kako biste napunili bateriju Gamma solarne torbe, spojite isporučeni zidni adapter na priključak u zidnu utičnicu. Po uključenju adaptera u zidnu utičnicu započet će punjenje baterije. Tijekom punjenja, indikator napunjenosti baterije signalizirat će punjenje baterije uključivanjem lampica slijedno od dna prema vrhu. Uz povećanje razine napunjenosti baterije povećavat će se i broj aktivnih lampica. Kada je baterija u potpunosti puna konstantno će svijetliti sve lampice na indikatoru.

VAŽNO: Za vrijeme punjenja baterije Gamma solarne torbe nije moguće punjenje drugih uređaja. Bateriju je potrebno napuniti minimalno jednom mjesečno.

PRIKLJUČIVANJE PRIJENOSNOG UREĐAJA

Za spajanje Gamma solarne torbe s većinom prijenosnih uređaja na tržištu predviđen je standardni USB priključak koji se nalazi unutar torbe. Na spomenuti priključak možete spojiti svoj prijenosni uređaj putem USB kabela za napajanje koji ste dobili sa svojim prijenosnim uređajem.

 

PREKIDAČ

Unutar torbe nalazi se prekidač, koji isključuje LED diode. Prilikom pohranjivanja torbe na duži vremenski period radi duljeg očuvanja baterije, preporučujemo isključiti prekidač.

 

Specifikacije

 

Torba

Kabeli unutar torbe na nekim dijelovima su osjetljivi. Pažljivo rukujte torbom.

 

Baterija

Tip baterije: Lithium Polymer (LiPo)

Radna voltaža: 3.7 V

Radni kapacitet: 6000 mAh, 20.7 Wh

 

Solarni panel

Napon kod punog opterećenja (Vmpp): 6 V

Maksimalna struja (Impp): 77 mA

Napon u praznom hodu: 6.9 V

Struja kratkog spoja: 70 mA

Aktivni dio panela: 60 mm x 60 mm x N1

Debljina panela: 3 mm

Radna temperatura: -20 °C do +48 °C

Masa: 23 g - 25 g

 

1) N je broj solarnih panela. N = 6

 

USB izlaz

Izlazni napon/Maksimalna izlazna struja: 5 V/2 A

 

Korisni savjeti:

 

Ako vaš prijenosni uređaj ne signalizira punjenje baterije

Provjerite je li prijenosni uređaj ispravno spojen na Gamma solarnu torbu

Provjerite napunjenost baterije Gamma solarne torbe

Provjerite je li zidni adapter za punjenje baterije Gamma solarne torbe isključen

Za sve tehničke probleme kontaktirajte e-mail adresu: info@gammalook.com

 

Ako nema indikacije punjenja baterije Gamma solarne torbe

Provjerite je li zidni adapter ispravno spojen na Gamma solarnu torbu

Provjerite je li isporučeni zidni adapter ispravno spojen na gradsku mrežu

Provjerite ispravnost zidnog priključka

U nekim slučajevima uređaj neće započeti s punjenjem unatoč tome što punjač u torbi funkcionira ispravno zbog tvorničke zaštite proizvođača uređaja. Neki proizvođači na taj način zaštićuju svoje uređaje.

Za sve tehničke probleme kontaktirajte e-mail adresu: info@gammalook.com

 

Upozorenje!

Gamma solarna torba nije opasna pri normalnoj uporabi. Ne rastavljajte dijelove iz torbe i ne otvarajte LiPo bateriju unutar torbe zato što njeni unutarnji dijelovi mogu biti štetni.

Držati dalje od djece.